Hestepension

På Skovbogård bliver der fodret og muget ud dagligt, og alle heste kommer på fold hver dag, også i weekender og på helligdage. Her er derfor ingen daglige pasningsforpligtelser, udover ejerens eget ansvar og omsorg for hestens/ponyens trivsel i øvrigt.

Fodring

Hestene fodres individuelt, 4 gange dagligt i vinterhalvåret, 3 gange i sommerhalvåret. Der fodres med to “standardmenuer”:

  • 1. Normal: Valset havre, valset byg og salvimin
  • 2. Stivelsfattig: Roepiller og salvimin

Derudover gives der wrap to gange daligt, samt halm én gang dagligt.
Vi laver en professionel foderplan, der tilgodeser hestenes individuelle behov, aktivitetsniveau etc. Ønskes andet foder er det ok, men for egen regning.

Hestene står på et underlag af træpiller, og der er daglig udmugning – på denne måde sikres rene bokse og et godt staldmiljø.

Fold
Alle heste kommer på fold dagligt, også i weekender og på helligdage. Om sommeren på græsfold, om vinteren på jordfold.
Hopper og vallakker går hver for sig, så vi sikrer mest muligt ro på foldene.

Dækken- og klokkeskift er inkluderet i prisen.

Dyrlæge, smed og generelle sundhedstiltag
Efter eget valg, men kan ejer ikke træffes, og der er behov for dyrlæge eller smed, kalder vi vores egen dyrlæge eller smed på ejers regning. Hvis der er behov for vores assistance ved besøg af dyrlæge eller smed opkræves ejer et gebyr på kr. 75,00 pr. halve time.

For at minimere risikoen for orm på området skal alle heste være under gyldig ormebehandling. Dette sker i samrådet med Skovbogård og vores dyrlæge. Ydermere skal alle kunne aflevere en ren ormeprøve før ankomst.

Af sundhedsmæssige årsager skal alle heste være gyldigt vaccineret ved opstaldning på Skovbogård. På denne måde kan vi bedst muligt beskytte hestene mod sygdomme.

Pga. EU-regler fra 2008 skal hestene være chippet og trukket ud af fødekæden inden ankomst.